Slideshow

Lóárverés Bőszénfán - 2017. november 11.

Magyar hidegvérű fajtájú, saját tenyésztésű, választási és évjárati kanca- és méncsikók árverésére kerül sor 2017. november 11-én, 10.00 órakor Bőszénfán a Vadgazdálkodási Tájközpontban.

Árverési szabályzat:

Az árverésen felvezetésre kerülnek a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület által nyilvántartott, a Kaposvári Egyetem tulajdonában álló, magyar hidegvérű fajtájú, választási és évjárati kanca- és méncsikók.

Az árverésre vásárlási szándékkal érkezőket kérjük, adataikat szíveskedjenek megadni, hogy vásárlás esetén a szerződéskötés előkészíthető legyen.

Felvezetés az előzetesen meghatározott sorszámok sorrendjében, kötőféken történik.

A licitálás - érdeklődés hiányában - a kikiáltási ár alá is történhet. Ebben az esetben azonban a ló tulajdonosa - a Kaposvári Egyetem képviseletében: Nagy János az árverést bármikor megszakíthatja, illetve menetét megfordíthatja.

A licitálás HUF-ban történik.
A kikiáltási, illetve az eladási bruttó ár, tehát a 27 % ÁFA összegét tartalmazza.

A tulajdonos képviselője a licitáláson nyertes vásárlóval azonnal szerződést köt - a tulajdonos által biztosított nyomtatványon - melynek főbb pontjai:

  • A vevő 20 % foglalót köteles fizetni a szerződés megkötésekor a tulajdonos részére.
  • A vevő a vételár fennmaradó összegét 10 napon belül köteles kiegyenlíteni.
  • A vevő, a megvásárolt csikót 10 napon belül köteles elszállítani.
  • Amennyiben az elszállítás csak a 10. napot követően valósul meg úgy a vevő naponta bruttó 1.000 Ft tartásdíjat köteles fizetni Eladónak.
  • Amennyiben a ló vételára 15 napon belül nem kerül kiegyenlítésre, úgy a szerződés semmisnek tekintendő, a ló és az átvett foglaló az Eladót illeti.

A rendezőség a felvezetésre kerülő lovak listájára vonatkozó változtatás jogát fenntartja.

A felvezetésre kerülő csikók listáját a szövegre kattintva érheti el!